Sekretesspolicy

Vem ansvarar för noggrann hantering av dina uppgifter?

Ansvarig för databehandling: Wolford Aktiengesellschaft ("Wolford", "vi", "oss"), Wolfordstrasse 1, Österrike, 6900 Bregenz, Telefon +43 5574 6900, Email: datenschutz@wolford.com, FN 68605s av provinsen som handelsdomstol Feldkirch, UID- Nr .: ATU 36741004, ledamot i den österrikiska handelskammaren. Vår dataskyddspersonal kan nås på datenschutz@wolford.com. Med denna sekretesspolicy uppfylla vi våra skyldigheter enligt dataskyddsbestämmelserna, särskilt de som omfattas av Allmänna dataskyddsbestämmelserna.

Typer av data som samlats in

De personuppgifter som Wolford AG behandlar självständigt eller genom tredje part innefattar: Cookies, användarnamn, förnamn, efternamn, telefonnummer, e-post, län, stat, land, postnummer, kön, födelsedatum, stad, adress, användarnamn, lösenord, företagsnamn, faktureringsadress, leveransadress, husnummer och språk, kundtransaktioner inkl. datum, inköpta produkter, storlek och ordervolym, inmatnings-/avslutningsdata, kommunikationsstil, användningsbeteende (vi lagrar dina intressen och innehållet i den information vi mottar från dig), feedback på vårt erbjudande, inloggningsuppgifter (om du använder ett kundkonto), kampanjanslutning och inlösen.

Fullständiga uppgifter om varje typ av personuppgifter som behandlas kommer att tillhandahållas i lämpliga avsnitt i denna sekretesspolicy eller ibland genom förklarande text som kommer att visas före datainsamlingen.
Personuppgifter kan frivilligt tillhandahållas av användaren eller, om det gäller användardata, automatiskt samlas in när denna webbplats används.
Om inte annat anges är den information som begärs av denna webbplats obligatorisk. Om användaren vägrar att lämna uppgifterna kan detta leda till att denna webbplats inte kan tillhandahålla dess tjänster till användaren. I de fall där denna webbplats uttryckligen identifierar tillhandahållandet av personuppgifter som frivillig, kan användarna välja att inte tillhandahålla sådan information utan några konsekvenser för tillgängligheten eller driften av tjänsten.
Användare som är osäkra på vilka personuppgifter som är obligatorisk kan kontakta leverantören.
Användning av cookies - eller andra spårningsverktyg - på denna webbplats eller av tredjepartsleverantörer som används av denna webbplats är till för att tillhandahålla den tjänst som användaren begär och för alla andra ändamål som beskrivs i detta dokument och, om så är fallet, presenteras i cookiepolicyn.

Användaren ansvarar för all personuppgifter från tredje part som erhållits, publicerats eller delas av denna webbplats och bekräftar att de har erhållit samtycke till överföring av personuppgifter från tredje part till denna webbplats.

Typ och plats för databehandling

Bearbetningsmetoder

Leverantören behandlar användardata på rätt sätt och vidtar rimliga säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst, obehörig omdirigering, ändring eller förstöring av data.
Databehandlingen utförs med hjälp av datorer eller IT-baserade system enligt organisatoriska förfaranden och förfaranden som riktar sig mot de angivna syftena. Utöver kontrollen kan andra personer också utses internt (såsom personal, försäljning, marknadsföring, juridik, systemadministratörer) eller externt och i förekommande fall av kontrollanten (såsom tekniska tjänsteleverantörer, leveransföretag, webbhotell , IT-företag o.s.v.). använder denna webbplats och har därmed tillgång till uppgifterna. En uppdaterad lista över dessa parter kan när som helst begäras av leverantören.

Rättslig grund för bearbetning

Leverantören får endast behandla personuppgifter för användare om något av följande gäller:

  • Användaren har gett sitt samtycke för ett eller flera specifika ändamål. Observera: I vissa lagstiftningar kan leverantören ha rätt att behandla personuppgifter tills användaren motsätter sig sådan behandling ("opt-out") utan att behöva förlita sig på samtycket eller något av följande rättsliga grunder. Detta gäller inte om bearbetning av personuppgifter omfattas av den europeiska dataskyddslagstiftningen;
  • datainsamlingen är nödvändiga för fullgörandet av ett kontrakt med användaren eller för förhandskontrakt;
  • bearbetning är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som leverantören är föremål för;
  • bearbetningen är relaterad till en aktivitet som utförs i allmänhetens intresse eller vid utövandet av offentlig myndighet som delegeras till leverantören;
  • bearbetningen är nödvändig för att skydda legitima intressen hos leverantörer eller tredje part.

Under alla omständigheter kommer leverantören gärna att ge information om den specifika rättsliga grunden som behandlingen grundar sig på, särskilt om tillhandahållandet av personuppgifter är en laglig eller avtalsförpliktelse eller ett villkor för ingående av ett kontrakt.

Plats

Uppgifterna behandlas vid Wolford AGs huvudkontor och på alla andra platser där databehandlingsenheterna finns.

Beroende på användarnas plats kan dataöverföringar innebära att användarens data överförs till ett annat land än eget. För att få reda på mer om platsen för bearbetning av data som överförs kan användarna se avsnittet om detaljer om behandling av personuppgifter.

Användare har också rätt att erhålla rättslig grund för överföring av uppgifter till ett land utanför Europeiska unionen eller till en internationell organisation som regleras av internationell rätt eller som är inrättad av två eller flera länder, till exempel FN, liksom Leverantörens säkerhetsåtgärder vidtagna för att skydda deras data.

Om sådan inlämning inträffar kan användaren lära sig mer genom att granska de relevanta delarna av detta dokument eller genom att kontakta leverantören genom informationen i kontaktdelen.

Lagringstid

Personuppgifter kommer att behandlas och lagras så länge som syftet för vilka det samlades in krävs.

Såsom:

  • Personuppgifter som samlats in för att uppfylla ett avtal som ingåtts mellan leverantören och användaren kommer att lagras tills fullgörandet av kontraktet fullgörs.
  • Personuppgifter som samlas in för att skydda leverantörens legitima intressen kommer att behållas så länge som nödvändigt för att uppfylla dessa ändamål. Användare kan få mer detaljerad information om säljarens legitima intressen i relevanta delar av detta dokument eller genom att kontakta försäljaren.

Dessutom får leverantören lagra personuppgifter under en längre period om användaren har samtyckt till sådan behandling, så länge samtycket inte återkallas. Dessutom kan leverantören vara skyldig att behålla personuppgifter under en längre period om det krävs för att uppfylla en lagstadgad skyldighet eller enligt en myndighets beställning.

Efter retentionstiden kommer personuppgifter att raderas. Rätten till information, rätten till upphävande, rätten till rättelse och rätten till dataöverförbarhet kan därför inte åberopas efter det att retentionstiden har löpt ut.

Syftet med bearbetningen

Personuppgifter om användaren samlas in så att leverantören kan tillhandahålla tjänsterna. Dessutom samlas data in för följande ändamål: Hantering av betalningar, analys, tagghantering, remarketing och beteendemålning, kontakt med användaren, visning av innehåll från externa plattformar, hantering av support och kontaktförfrågningar, hantering av användardatabaser, annonsering, hantering av kontakter och skicka meddelanden, plattform Tjänster och hosting och registrering och autentisering , för att uppfylla våra avtalsförpliktelser (såsom orderhantering, fakturering, leverans och klagomål - Art 6 para 1 lit b DSGVO) för genomförande av förhandlingsåtgärder (t.ex. skyldigheter för skydd, due diligence och avslöjande som upptagande av affärskontakter med dig - Art 6 (1) (b) GDPR), för vårt företags legitima intressen eller för tredje parts legitima intressen (t.ex. förebyggande av missbruk eller intern administration, nätverks- och informationssäkerhet, dokumentation krav, kundanalys och till ansökan om våra produkter - artikel 6 (1) (f) GDPR) för att analysera dig se på vår webbplats och analysera inköpsbeteende för att förbättra våra produkter och optimera våra erbjudanden. Även för marknadsföring, vilket skulle vara enligt följande: Evenemangsinbjudningar, produktannonsering, tjänster och informationsdistribution, kundundersökningar, tävlingar och kampanjer.

Användare kan hitta mer detaljerad information om dessa behandlingsändamål och de personuppgifter som används för deras ändamål i relevanta delar av detta dokument.

Detaljerad information om behandling av personuppgifter

För att behandla betalningen med kreditkort skickas dina kreditkortsuppgifter till CommDoo GmbH, Bebericher Str. 23, 41063 Moenchengladbach, Tyskland. För att öppna och genomföra insamlingsförfaranden, om du inte betalar din faktura i god tid kommer vi att vidarebefordra din adressdata och alla utestående fakturor, leverans- och fakturadata avseende den öppna fakturan till GFKL PayProtect GmbH, EUROPA-CENTER 1b , 45145 Essen. För att uppnå de önskade och tidigare beskrivna ändamålen sänder vi även dina data till samarbetspartner. Vi arbetar endast med samarbetspartners som ger rimliga garantier för att dina uppgifter är i säkra händer med dem också. Wolford har ett enda orderbehandlingsavtal med dem alla. Våra samarbetspartners och de auktoriserade avdelningarna i vårt företag är:

Vi arbetar också med företag som tillhandahåller data- och webbanalystjänster till oss, som hanterar logistiktjänster relaterade till order, och även med tjänsteleverantörer som hjälper oss inom kundkommunikation. Det gäller till exempel behandling av registreringskort för vårt kundlojalitetsprogram (för närvarande: DESH DATENSERVICE & MAILING GMBH, Ernst-Robert-Curtius-Strasse 8a, 53117 Bonn) eller vårt nyhetsbrev och dess leverans samt den ovan beskrivna analysen av nyhetsbrevets läsbeteende (för närvarande: Inxmail GmbH, Wentzingerstraße. 17, 79106 Freiburg), skicka födelsedagskort (för tillfället: t-u-y, Yvonne Ullmann, Immenrieder Str. 4, 88353 Kißlegg, e-postmarknadsföring) (för närvarande: HORISEN AG, Hauptstrasse 65, CH-9400 Rorschach) och Multi Contact GmbH, Friedrich-Ebert-Damm 111c, 22047 Hamburg, Kundtjänst/Callcenter. AskSid https://asksid.ai/, Live Chat funktioner. Asendia Management AG, postorder, sekretesspolicy.

Dessutom tillhandahåller mjukvaruföretag som säkerställer funktionaliteten hos våra försäljnings- och IT-tjänster (programutvecklare, plattformsoperatörer, för närvarande: Salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 63, 80636 München, Tyskland, vars användning också kan leda till att data överförs till USA, ett osäkert tredjeland. Salesforce har förbundit sig med EU-kompatibel databehandling genom certifiering enligt US-EU Privacy Shield). 

Vidare samlas personuppgifter in för följande ändamål med hjälp av följande tjänster:

  • Analys

Tjänsterna som anges i detta avsnitt tillåter oss att övervaka och analysera trafik och spåra användarbeteenden.

Adobe Analytics (Adobe)

Adobe Analytics är ett analysverktyg som ägs av Adobe Systems, Inc.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Google AdWords konverteringsspårning (Google Inc.)

AdWords konverteringsspårning är en analystjänst som tillhandahålls av Google Inc., som kombinerar data från Google AdWords-nätverket med de åtgärder som vidtas av den här webbplatsen.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy. Privacy Shield medlem.

Facebook annonser konverteringsspårning (Facebook, Inc.)

Facebook konverteringsspårning är en analystjänst som tillhandahålls av Facebook, Inc., som kombinerar data från Facebook-nätverket med de åtgärder som vidtas av denna webbplats.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy. Privacy Shield medlem.

Facebook Analytics för appar (Facebook, Inc.)

Facebook Analytics för appar är en analystjänst som tillhandahålls av Facebook, Inc.

Personuppgifter som samlas in: Användningsdata och olika typer av uppgifter som beskrivs i tjänstens integritetspolicy.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy. Privacy Shield medlem.

Google Analytics (Google Inc.)

Google Analytics är en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. ("Google"). Google använder den insamlade datan för att spåra och undersöka hur denna webbplats används, rapportera om sina aktiviteter och delar dem med andra Google-tjänster.
Google kan använda data som samlas in för att kontextualisera och anpassa annonserna i sitt eget annonsnätverk.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Google Analytics med IP-anonymisering (Google Inc.)


IP-anonymisering har aktiverats på denna webbplats så att Google-användarens IP-adress inom den Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet förkortas i förväg. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen att skickas till en Google-server i USA och förkortas där.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Google Analytics med användar- ID-förlängning (Google Inc.)

Den här webbplatsen j använder Google Analytics "Användar-ID" -funktionen. Denna förlängning möjliggör en mer exakt spårning av användarna genom att tilldela samma ID över flera enheter och sessioner. Den är upprättad på ett sådant sätt  att den inte tillåter att Google personligen identifierar en person eller identifierar en enhet permanent.
Utvidgningen av användarid kan ge en länk mellan Google Analytics-data och annan information som samlats om användaren via {this_application}.
Följande opt-out-länk leder endast till utloggning av den använda enheten, men inte till den oberoende spårningen. För att inaktivera dessa måste ägaren anmälas via den angivna e-postadressen.

Personuppgifter som samlas in: Cookie.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Google Analytics med tillägget för att Visa reklam (Google Inc.)

Genom Google Analytics-annonsannonsutvidgningen kan den här webbplatsen få tillgång till uppgifter från tredje parts besökare och information om DoubleClick-cookie och använda data som erhållits genom Google Advertising Advertising. Inkluderar denna data utökar analystjänsten för att inkludera demografi och intressen samt interaktioner med annonsvisningar.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Wordpress Stat (Automattic Inc.)

Wordpress Stats är en analystjänst som tillhandahålls av Automattic Inc.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy.

  • Inloggning och autentisering

Genom att logga in eller autentisera tillåter användare denna webbplats att identifiera dem och ge dem tillgång till specifika tjänster.
Beroende på vad som anges nedan kan tredje parter tillhandahålla inloggnings- och autentiseringstjänster. I det här fallet kan denna webbplats komma åt några av de uppgifter som lagras av dessa tredje parter för inloggning eller identifiering.

Direktregistrering (denna webbplats)

Användaren loggar in genom att fylla i anmälningsblanketten och uppge sina personuppgifter direkt på denna webbplats.

Personuppgifter som samlas in: Förnamn, efternamn, e-post, födelsedatum, kön, lösenord.

  • Visa innehåll från externa plattformar

Med denna typ av service kan användaren se och interagera med innehåll som finns på externa plattformar direkt via denna webbplats.
Om en sådan tjänst är installerad kan den eventuellt hämta data från trafik för sidorna som den installeras på, även om användarna inte använder den.

Google-Maps-Widget (Google Inc.)

Google Maps är en kartvisualiseringstjänst som tillhandahålls av Google Inc. som gör det möjligt för denna webbplats att inkludera innehåll på sina sidor.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy. Privacy Shield medlem.

Olapic (Olapic Inc.)

Tillhandahållande av användargenererat innehåll. 

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy.

  • Kontakta användaren

Kontaktformulär (denna webbplats)

Genom att fylla i kontaktformuläret med deras uppgifter tillåter användarna denna webbplats att använda sin information för att svara på förfrågningar om information, erbjudanden eller andra förfrågningar som visas i formulärets rubrik.

Personuppgifter som samlas in: E-Post, efternamn, telefonnummer (valfritt), beställningsnummer (tillval) och efternamn.

Telefonkontakt (denna webbplats)

Användare som har angett sitt telefonnummer kan kontaktas för kommersiella eller marknadsföringsändamål angående samband denna webbplats och för att behandla supportärenden.

Personuppgifter som samlas in: Telefonnummer.

Mailinglista eller nyhetsbrev (denna webbplats)

Genom att anmäla sig till e-postlistan eller nyhetsbrevet kommer användarens e-postadress att läggas till i kontaktlistan för personer som kan få kommersiell eller marknadsföringsinformation om denna webbplats. Dessutom kan din e-postadress läggas till i den här listan om du har anmält dig till den här webbplatsen eller efter ett köp.

Personuppgifter som samlas in: E-Post, lösenord, land.

 

  • Plattformstjänster och hosting

Dessa tjänster är avsedda att vara värd för och driva stora delar av ansökan för denna webbplats så att denna webbplats kan erbjudas från en enda plattform. Sådana plattformar ger leverantören en rad olika verktyg - som analys och kommentering, användar- och databashantering, e-handel och betalningshantering - som innebär behandling av personlig information. Vissa av dessa tjänster fungerar med geografiskt distribuerade servrar, vilket gör att det är svårt att bestämma var den personliga informationen är lagrad.

WordPress.com (Automattic Inc.)

WordPress.com är en plattform som tillhandahålls av Automattic Inc. som tillåter ägaren att bygga, hosta och driva den här webbplatsen.

Personuppgifter som samlats in: olika typer av data som beskrivs i tjänstens integritetspolicy.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy.

  • Remarketing och beteendemålning

Med denna typ av tjänst kan den här webbplatsen och dess dotterbolag analysera hur den här sidan användes i tidigare användarsessioner för att marknadsföra, optimera och använda annonsering.
Denna verksamhet sker genom att spåra användningsdata och använda cookies - information som skickas till de partner som ansvarar för remarketing- och beteendemålskampanjer.
Utöver eventuella uteslutningsalternativ (eller borttagningsalternativ) som erbjuds av de tjänster som anges nedan kan användaren
utesluta användningen av cookies av tredje part genom att besöka sidan om borttagning av nätverksannonseringsinitiativet.

AdWords Remarketing (Google Inc.)

AdWords Remarketing är en remarketing- och beteendemålningstjänst som tillhandahålls av Google Inc. som kopplar aktiviteten via denna webbplats till AdWords-nätverket och DoubleClick-cookien.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out.

Remarketing av Google Analytics för skärmreklam (Google Inc.)

Google Analytics för Display Advertising Providers är en remarketing- och beteendemålstjänst som tillhandahålls av Google Inc. som kombinerar spårningsaktiviteterna för Google Analytics och dess cookies med Adwords-nätverket och DoubleClick-cookien.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Facebook Remarketing (Facebook, Inc.)

Facebook Remarketing är en remarketing- och beteendemålningstjänst som tillhandahålls av Facebook, Inc., som länkar aktiviteten via denna webbplats till Facebook-nätverket.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

Facebook Custom Audience (Facebook, Inc.)

Facebook Custom Audience är en remarketing och beteendemålningstjänst från Facebook, Inc. som kopplar aktiviteten via denna sida till Facebook-nätverket.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och e-post.

Bearbetning: USA - Dataskyddsförklaring -  – Opt Out. Privacy Shield medlem.

  • Tagghantering

Dessa typer av tjänster hjälper säljaren att hantera de taggar eller skript som behövs för den här webbplatsen.
Som ett resultat strömmar användarens data genom dessa tjänster och kan lagras.

Google Tag Manager (Google LLC)

Google Tag Manager är en tagghanteringstjänst som tillhandahålls av Google LLC.

Personuppgifter som samlas in: Cookie och användningsdata.

Bearbetning: USA - Sekretesspolicy. Privacy Shield medlem.

  • Hantering av betalningar

Med betalningstjänster kan denna webbplats behandla betalningar med kreditkort, banköverföring eller andra medel. För att säkerställa en hög grad av säkerhet, kommer denna webbplats endast att vidarebefordra den information som krävs för att genomföra transaktionen med de finansiella intermediärerna som hanterar transaktionen.
Några av dessa tjänster kan också tillhandahålla att skicka tidsbestämda meddelanden till användaren, till exempel e-postmeddelanden med räkningar eller betalningsanmälningar.

Adyen (Adyen B.V.)

Adyen är en betaltjänst av Adyen B.V.

Personuppgifter som samlats in: olika typer av data som beskrivs i tjänstens integritetspolicy.

Bearbetning: Nederländerna – Sekretesspolicy.

PayPal (Paypal)

PayPal är en betaltjänst som tillhandahålls av PayPal Inc. som tillåter användare att göra online-betalningar.

Personuppgifter som samlats in: olika typer av data som beskrivs i tjänstens integritetspolicy.

Bearbetning: Se PayPal:s integritetspolicy - Sekretesspolicy.

SOFORT (SOFORT GmbH)

SOFORT är en betaltjänst för SOFORT GmbH.

Personuppgifter som samlats in: olika typer av data som beskrivs i tjänstens integritetspolicy.

Bearbetning: Tyskland – Sekretesspolicy

  • Ytterligare information om personuppgifter
  • Personuppgifter som inte samlas in från användaren

Denna webbplats och leverantör kan, lagligt utan deras kännedom genom tredje part avser personuppgifter användare inom ramen för de principer som anges i avsnittet om den rättsliga grunden för bearbetning eller återanvändning.
Om leverantören samlar personligt identifierbar information på detta sätt kan användaren få särskild källinformation i relevanta delar av detta dokument eller genom att kontakta leverantören.

  • Automatiserat beslutsfattande

Automatiserat beslutsfattande innebär att ett beslut som kan ha rättslig eller liknande inverkan för användaren görs endast med automatiska medel och utan mänsklig inblandning.
Denna webbplats kan använda personuppgifterna för användaren att fatta beslut helt eller delvis baserat på automatiserade processer inom ramen för de syften som beskrivs i detta dokument.
Denna webbplats använder automatiserade beslutsprocesser i den utsträckning som krävs för att ingå eller genomföra ett avtal mellan användaren och leverantören eller på grundval av användarens uttryckliga medgivande, om det krävs enligt lag. Automatiserade beslut fattas genom tekniska medel - för det mesta baserat på algoritmer enligt förutbestämda kriterier - som även kan tillhandahållas av tredje part.
Den underliggande logiken för automatiserad beslutsfattande är:

    • för att underlätta eller på annat sätt förbättra beslutsprocessen;
    • för att säkerställa en rättvis och opartisk behandling för användare på grundval av konsekventa och konsekventa kriterier;
    • för att minska den potentiella skadan på grund av mänskliga fel, personliga fördomar eller andra omständigheter som kan leda till diskriminering eller  skillnader vid behandling av fysiska personer (o.s.v.);
    • för att minska risken för bristande uppföljning av användarens avtalsförpliktelser.

För mer information om syftet, tjänster från tredje part, om någon, och en detaljerad förklaring av automatiska beslut i den här tjänsten (den här webbplatsen), kan användarna granska relevanta avsnitt i det här dokumentet.

Konsekvenser av automatiserade beslutsprocesser för användare och rättigheter för berörda användare

Mot denna bakgrund har användare som omfattas av sådan behandling rätt att utöva särskilda rättigheter som syftar till att förhindra eller på annat sätt begränsa de potentiella effekterna av automatiska beslut som fattats.

I synnerhet har användare rätt att:

    • få ett uttalande om något beslut som fattats på grundval av automatiserat beslutsfattande och att presentera sin egen ståndpunkt i detta beslut;
    • utmana ett beslut genom att be leverantören att ompröva det eller fatta ett nytt beslut på annat sätt;
    • om leverantörens mänskliga ingripande vid sådan behandling.

Mer information om användarens rättigheter och deras övning finns i avsnittet om användarens rättigheter.

  • Analys och prognoser baserade på användardata ("profilering")

Wolford kan använda de insamlade personuppgifterna och användardata för att skapa eller uppdatera användarprofiler.
Denna typ av databehandling möjliggör för leverantören att utvärdera användarens val, preferenser och beteende för de ändamål som beskrivs i den relevanta delen av detta dokument. Användarprofiler kan också skapas genom användning av automatiserade verktyg som algoritmer, som även kan tillhandahållas av tredje part. För att lära sig mer om de utförs profileringsaktiviteterna kan användarna läsa relevanta avsnitt i det här dokumentet.
Användaren har rätt att invända mot denna typ av profilering när som helst. Mer information om användarens rättigheter och deras övning finns i avsnittet om användarens rättigheter.

  • Online försäljning av varor och tjänster

De insamlade personuppgifterna används för att ge användare tjänster eller för att sälja varor. Detta inkluderar betalningar och eventuellt leveranser.
De personuppgifter som samlas in för betalning kan vara kreditkortsuppgifter, bankkontot som används vid överföringen eller andra betalningsmetoder som tillhandahålls. Vilken typ av data som denna webbplats samlar in beror på vilket betalningssystem som används.

Användarnas rättigheter

Användarna kan utöva vissa rättigheter med avseende på deras data som behandlas av leverantören.

I synnerhet har användarna rätt att göra följande:

  • När som helst återkalla sitt samtycke. Om användaren tidigare har samtyckt till behandling av personuppgifter kan hen när som helst återkalla sitt samtycke till detta.
  • Invändning mot behandlingen av deras uppgifter. Användaren har rätt att invända mot behandlingen av hens uppgifter, om behandlingen utförs på en annan rättslig grund som samtycke. Mer information finns nedan.
  • Få information om sina uppgifter. Användaren har rätt att veta hur uppgifterna bearbetar av leverantören, få information om enskilda aspekter av bearbetningen och få en kopia av de insamlade uppgifterna.
  • Kontrollera och korrigera. Användaren har rätt att kontrollera riktigheten i hens uppgifter och att be om uppdatering eller rättelse.
  • Begränsa behandlingen av data. Användarna har rätt att under vissa omständigheter begränsa bearbetningen av deras data. I detta fall kommer leverantören inte att bearbeta data för något annat ändamål än lagring.
  • Begär radering eller annan borttagning av personuppgifter. Användarna har rätt att under vissa omständigheter begära att uppgifterna raderas från leverantören.
  • Ta emot och överföra data till en annan ansvarig person. Användaren har rätt att ta emot sin data på ett strukturerat, gemensamt och maskinläsbart format och, om det är tekniskt möjligt, att överföra det till en annan person utan hinder. Denna bestämmelse är tillämplig, förutsatt att uppgifterna bearbetas automatiskt och att bearbetningen är baserad på användarens samtycke, för ett avtal där användaren deltar eller på förhandskontrakt.
  • Lämna in klagomål. Användare har rätt att lämna in klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten.

Uppgifter om invändningsrätten avseende bearbetning

Om personuppgifter behandlas i allmänhetens intresse, kan utövandet av en suverän myndighet delegerad till leverantören eller för att skydda leverantörens legitima intressen motsätta sig denna behandling genom att ange en motivering baserad på hans speciella situation.

Användarna informeras om att de, när som helst, kan motsätta sig behandlingen av personuppgifter för direktreklam utan att ange skäl. För att ta reda på huruvida tjänsteleverantören behandlar personuppgifter för direkt marknadsföring, kan användarna hänvisas till relevanta delar av detta dokument.

Hur rättigheterna kan utövas

Alla förfrågningar om att utöva användarrättigheter kan ställas till leverantören med hjälp av kontaktuppgifterna om anges i detta dokument. Förfrågningar kan göras kostnadsfritt och kommer att behandlas av leverantören så snart som möjligt, dock senast inom en månad.

Cookies policy

Denna webbplats använder cookies. För att lära sig mer och få en bättre kunskap om cookies kan användaren läsa det specifika dokumentet här: cookies-policy.

Ytterligare information om insamling och bearbetning av data

Rättsliga åtgärder

Användarens personuppgifter kan behandlas av leverantören för brottsbekämpande ändamål inom eller för att förbereda rättsliga förfaranden som uppkommer på grund av felaktig användning av denna webbplats eller dess tjänster.
Användaren förklarar att de vara medvetna om att leverantören kan krävas av myndigheter att avslöja personuppgifter.

Ytterligare information om användarens personuppgifter

Utöver den information som anges i denna sekretesspolicy kan denna webbplats ge användaren ytterligare kontextuell information på begäran om specifika tjänster eller insamling och behandling av personuppgifter.

Systemloggar och underhåll

Denna webbplatsen och tjänster från tredjepart kan för operativa- och underhållsändamål samla in filer som registrerar interaktionen som sker via denna webbplats (systemloggar) eller använd annan personlig information (till exempel IP-adress) för detta ändamål.

Information som inte finns i denna sekretesspolicy

För ytterligare information om insamling eller bearbetning av personuppgifter kan detta när som helst begäras av leverantören via de angivna kontaktuppgifterna.

Hur "Spåra inte" -förfrågningar hanteras

Denna webbplatsen stöder inte begäran om spårning ("Spåra inte") via webbläsare.
Informationen om huruvida integrerade tjänster från tredje part stöder protokollet för icke-spårning finns i respektive tjänsts sekretesspolicy.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Wolford förbehåller sig rätten att när som helst kunna göra ändringar i denna sekretesspolicy genom att i god tid meddela sina användare detta och, om tillämpligt, göra så på denna webbplats och/eller - när det är tekniskt och juridiskt möjligt - genom att skicka ett meddelande till användaren via en av de tillgängliga kontaktsätt som finns registrerat i de insamlade kontaktuppgifterna. Användarna uppmanas därför att regelbundet besöka denna sidan, kontrollera det senast ändringsdatumet som finns angett längst ner på sidan.

I den mån det går kommer förändringar avser dataanvändning utifrån användarens samtycke så kommer Wolford - om nödvändigt - att begära nytt samtycke.

Definitioner och juridiska meddelanden

Personuppgifter (eller data)

All information som direkt eller i samband med annan information avgör eller kan vara identiteten hos en fysisk person.

Användning av uppgifter

Information som denna webbplats (eller tredjepartstjänster som använder den här webbplatsen) samlar in automatiskt är, till exempel: IP-adresser eller domännamn på datorerna till användare som använder den här webbplatsen, adresserna Uniform Resource Identifier (URI), tiden för begäran, metoden som används för att skicka förfrågan till servern, storleken på den mottagna svarfilen, den numeriska koden som anger status för serverns svar (framgångsrikt resultat, fel o.s.v.), ursprungsland, funktionerna i webbläsaren och operativsystemet som användaren använde, de olika tiderna per samtal (t.ex. hur mycket tid som spenderades på varje sida i ansökan) och information om sökvägen som följdes i en applikation, i synnerhet ordningen för besökta sidor, liksom annan information om enhetens operativsystem och/eller användarens IT-miljö,

Användare

En person som använder denna webbplats som, om inte annat anges, överensstämmer med den berörda personen.

Berörda parter

Den fysiska person till vilken personuppgifterna avser.

Personuppgiftsansvarig (eller dataansvarig)

Naturlig eller juridisk person, byrå, institution eller annan organisation som behandlar personuppgifter på uppdrag av den registeransvarige, som beskrivs i denna sekretesspolicy.

Ansvarig (eller leverantör, delvis ägare)

Fysisk eller juridisk person, myndighet, institution eller organ som, ensamt eller i samförstånd med andra, beslutar om syften och sättet att behandla personuppgifter och de använda metoderna, inklusive säkerhetsåtgärderna i samband med driften och användningen av denna webbplats. Om inte annat anges är regulatorn den fysiska eller juridiska person genom vilken denna webbplats erbjuds.

Denna webbplats (eller denna ansökan)

Hårdvara- eller mjukvaruverktyget användes för att samla in och bearbeta personuppgifterna för användaren.

Tjänster

Tjänsterna som erbjuds via denna webbplats, som beskrivs i gällande användningsvillkor (om någon) och på denna sida / ansökan.

Europeiska unionen (eller EU)

Om inte annat anges avser alla hänvisningar i detta dokument till Europeiska unionen alla nuvarande medlemsstater i Europeiska unionen och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Cookie

Liten fil som sparas av programmet i användarens enhet.


Rättsligt meddelande

Denna sekretesspolicy har utarbetats på grundval av bestämmelser i olika lagstiftningar, inklusive artikel 13/14 i förordning (EU) 2016/679 (Allmänna dataskyddsbestämmelserna).

Denna sekretesspolicy gäller endast denna webbplats, om inget annat anges i detta dokument.